Individuel terapi

Individuel terapi

Som kultur ser vi ud til at være dedikeret til ideen om, at ‘negative’ menneskelige følelser skal fikses, styres eller ændres – ikke opleves som en del af et helt liv. Vi behandler vores eget liv som problemer, der skal løses, som om vi kan sortere gennem vores oplevelser for dem, vi kan lide, og smide resten ud.

Acceptance, Mindfulness og værdier er vigtige psykologiske værktøjer, der er nødvendige for det transformative skift.

Acceptance and commitment therapy (ACT) er en handlingsorienteret tilgang til psykoterapi, der udspringer af traditionel adfærdsterapi og kognitiv adfærdsterapi. Klienter lærer at stoppe med at undgå, benægte og kæmpe med deres indre følelser og i stedet acceptere, at disse dybere følelser er passende reaktioner på bestemte situationer, som ikke bør forhindre dem i at komme videre i deres liv. Med denne forståelse begynder klienter at acceptere deres vanskeligheder og forpligte sig til at foretage nødvendige ændringer i deres adfærd, uanset hvad der foregår i deres liv, og hvordan de har det med det.

 

Compassion Focused Therapy

Compassion Focused Therapy (CFT) er en terapeutisk tilgang, der har til formål at hjælpe dem, der kæmper med skam og selvkritik, ofte som følge af tidlige erfaringer med misbrug eller omsorgssvigt. CFT lærer klienter at dyrke evnerne til selvmedfølelse og andenorienteret medfølelse, som menes at hjælpe med at regulere humøret og føre til følelser af sikkerhed, selvaccept og komfort. Teknikken ligner mindfulness-baseret kognitiv terapi, idet den også instruerer klienter om videnskaben bag sind-krop-forbindelsen, og hvordan man praktiserer sind og kropsbevidsthed.